Skip to main content

vacature: Technisch specialist industriële automatisering

Als technisch specialist industriële automatisering werk je aan mooie projecten voor bedrijven die een grote impact hebben op de Nederlandse samenleving. Denk hierbij aan bedrijven uit de energiebranche als TenneT en Stedin, of bedrijven in de infra-branche als ProRail en Rijkswaterstaat.
De projecten voor deze bedrijven zijn zeer uiteenlopend en worden zoveel mogelijk op de medewerker afgestemd. Zo is een collega actief met het opstellen van testprocedures van DA-boxen, zodat kortsluitingen in het middenspanningsnet slim gelokaliseerd kunnen worden. Andere collega’s begeleiden als Technisch Projectleider de renovatie van de complete automatisering van spoortunnels, terwijl weer andere collega’s zich bezig houden met het voorontwerp of de uitvoeringsbegeleiding van soortgelijke projecten.
Of je nu het aanbestedingsdossier wilt opstellen of juist wilt testen of aan alle eisen voldaan is door de aannemer, binnen Maasstad Ingenieurs kun je alle kanten op!

Behalve aan mooie projecten, werk je binnen Maasstad Ingenieurs ook aan jezelf en help je mee om het bedrijf te doen groeien volgens het Semco principe. Semco Style betekent organiseren vanuit vertrouwen en betrokkenheid. Heb jij altijd al eens gedacht “Als het mijn bedrijf zou zijn, zou ik dit heel anders doen”? Of zou jij onze site heel anders inrichten? Binnen Maasstad Ingenieurs juichen wij het toe dat je jouw sterke punten in het bedrijf laat terugkomen, ook binnen de projecten voor de opdrachtgever werken wij vanuit dit vertrouwen.

dit bieden wij jou

 • Direct een vast contract.
 • Een brutomaandsalaris tussen € 3.500 en € 5.500, dit is gericht op een specialist in het begin van zijn/haar carrière.
 • 8% vakantiegeld.
 • De vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen werk(tijden) in goede banen te leiden.
 • De helft van jouw pensioenbijdrage wordt door ons betaald.
 • Een opleidingsbudget van €2.000 per jaar welke je volledig naar eigen inzicht kunt besteden.
 • Een vervoersbudget dat je kunt inzetten voor een leaseauto, (elektrische) fiets of een OV-abonnement.

dit ben jij

 • Leergierig en eigenwijs.
 • Je hebt goede sociale en communicatieve skills.
 • In het bezit van minimaal een hbo-diploma in de techniek, met een voorkeur voor elektrotechniek.
 • Minimaal twee jaar ervaring in industriële automatisering.
 • Affiniteit met technische en/of geautomatiseerde systemen in de infra of energiesector, zoals tunnels, bruggen, sluizen of hoogspanningsnetten is een pré.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed.

over ons

Bij Maasstad Ingenieurs zetten we onze kennis en ervaring in voor opdrachtgevers in de energiesector, infra en industrie. Met technisch management, systems engineering, software-engineering, testen en inbedrijfstelling dragen we bij aan een passend technisch antwoord op de grote complexe vraagstukken op het gebied van infrastructuur en de energietransitie.
Op technisch vlak ontzorgen we onze klanten met optimaal project- en stakeholdermanagement. Of het nu gaat om elektrotechniek, meet- en regeltechniek of industriële automatisering: wij vertalen de wensen en eisen met oog voor de wet- en regelgeving naar technische oplossingen op maat.
Je gaat aan de slag in een jong en ambitieus team met ongeveer 10 technisch specialisten. We werken allemaal aan eigen projecten vanuit ons gezellige kantoor, op locatie bij de klant of vanuit huis.
Ondanks dat bijna iedereen op een ander project zit, werken wij veel samen om zo onze kennis te delen en als bedrijf te groeien. Zo komen wij wekelijks bij elkaar om ieders week door te spreken en praktijkvoorbeelden aan elkaar voor te leggen. Ook zijn er maandelijks lunchlezingen over verscheidene onderwerpen welke worden gehouden vanuit Maasstad Ingenieurs of één van de zusterbedrijven. Iedereen kan hierin bijdragen, meld jezelf hiervoor vooral aan als iedereen iets van jou kan leren over onderwerp naar keuze.

Meer weten en solliciteren?

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Johan Bel, via 06 – 20 81 88 39 of johan.bel@maasstadingenieurs.nl.

Interessante baan? Je reactie met motivatie en cv ontvangen we graag.