vacature: technisch specialist hoogspanning

omschrijving.

Elektriciteit opwekken met behulp van wind- en de zon: twee troeven die we in Nederland inzetten om in 2050 te voldoen aan de afspraken in het Klimaatakkoord. Die energietransitie zorgt ook voor uitdagingen in de hoogspanningsketen. Jij ontwikkelt als technisch specialist van Maasstad Ingenieurs in Rotterdam oplossingen voor aansprekende opdrachtgevers. Met impact voor een duurzame toekomst.

Je kijkt dagelijks in de keuken van opdrachtgevers als Tennet, Stedin of Liander. Na een knelpuntanalyse stellen zij bijvoorbeeld vast dat er te weinig capaciteit is in het elektriciteitsnet in een bepaald gebied. De oplossing is een nieuw onderstation bouwen. Jij maakt het voor- en hoofdontwerp, schrijft de bestekken, levert de informatie aan voor de aanbesteding en organiseert de nodige vergunningaanvragen. Een ander voorbeeld van een vraagstuk in jouw werkveld is de aansluiting van een offshorestation op het hoogspanningsnet. Zodat de energie die een windmolenpark op zee opwekt, gedistribueerd kan worden naar het vaste land.

Bij elke opdracht heb je buiten de opdrachtgever te maken met verschillende stakeholders. Denk aan de provincie, een gemeente en intern de projectmanager. Allemaal vertegenwoordigen ze andere belangen die conflicterend kunnen zijn. Op welke plek komt bijvoorbeeld het onderstation? Hoe groot is het budget? Die belangen hebben invloed op jouw ontwerpkeuzes. Aan jou de taak als technisch specialist om hierin een goede middenweg te vinden. Dat vraagt niet alleen om jouw technisch-inhoudelijke kennis en inzicht in nieuwe situaties. Maar ook om jouw overtuigingskracht en skills in stakeholdermanagement.

En bij Maasstad Ingenieurs maken we je baan nóg interessanter. Want we dagen je ook uit om mee te denken over ontwikkelingen in de markt waarop wij als bureau kunnen inzetten. Zo bouwen we samen aan de toekomst van ons bureau en een duurzamere wereld van morgen.

dit bieden wij jou:

  • Direct een vast contract.
  • Een bruto maandsalaris tussen € 3.500,- en € 5.500,-, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Daarnaast krijg je onder andere 8% vakantiegeld.
  • De vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen werk(tijden) in goede banen te leiden.
  • Een goede pensioenregeling.
  • De mogelijkheid om 10% van je werkuren te besteden aan je persoonlijke ontwikkeling. Zoals een studie of het bezoeken van kennissessies. En met een opleidingsbudget van € 2.000,- dat je naar eigen inzicht mag besteden, kun je continu blijven leren.
  • Een vervoersbudget dat je bijvoorbeeld kunt inzetten voor een leaseauto of een ov-abonnement.
  • Laptop en telefoon die je ook privé kunt gebruiken.

dit ben jij:

Initiatiefrijk, een tikkeltje eigenwijs en leergierig: dat ben jij. En of je nu zelfstandig of in teamverband werkt, altijd ga je voor het best mogelijke resultaat. Je werkt gestructureerd en met een kritische blik. En je durft vrij te denken om tot de juiste oplossing te komen voor een vraagstuk. Met jouw goede sociale en communicatieve skills kun je de stakeholders meenemen in vaak complexe technische materie en hen ervan overtuigen dat jouw keuzes en ideeën leiden tot het beste resultaat voor ieders belangen. Daarbij ben je je ervan bewust dat je het visitekaartje bent voor je eigen organisatie.

Dit breng je ook mee:

  • Een hbo+-diploma in elektrotechniek.
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol in de energiesector.

bedrijfsinformatie.

Bij Maasstad Ingenieurs zetten we onze kennis en ervaring in voor opdrachtgevers in de energiesector, infra en industrie. Met technisch management, systems engineering, software-engineering, testen en inbedrijfstelling dragen we bij aan een passend technisch antwoord op de grote complexe vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie. Op technisch vlak ontzorgen we onze klanten met optimaal project- en stakeholdermanagement. Of het nu gaat om elektrotechniek, meet- en regeltechniek of industriële automatisering: wij vertalen de wensen en eisen met oog voor de wet- en regelgeving naar technische oplossingen op maat.

Je gaat aan de slag in een jong en ambitieus team met nu vier technisch specialisten. We werken allemaal aan eigen projecten vanuit huis of ons stijlvolle kantoor op de RDM-campus in Rotterdam. En natuurlijk zijn we regelmatig op locatie te vinden bij onze klanten. Ook denken we allemaal mee over de ontwikkeling van ons bedrijf. Een keer per week hebben we een digitale meeting en om de zes weken fysiek – dan eten we eerst samen. In die bijeenkomsten bespreken we kort waar iedereen aan werkt. En aan de hand van bijvoorbeeld een topic uit het werkveld wisselen we kennis met elkaar uit.

Meer weten en solliciteren?

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen of twijfels? Neem dan contact op met Johan Bel (technisch consultant), via 06 – 20 81 88 39 of johan.bel@maasstadingenieurs.nl.

Interessante baan? Je reactie met motivatie en cv ontvangen we graag.